EM Projectes Didàctics

Recursos per millorar els processos d'aprenentatge

Inici > Fomentem la lectura > Xim i Xesca

Xim i Xesca

Portal per al foment de la lectura i la comprensió lectora de textos en català, castellà i anglès

Xim i Xesca és una eina fàcil i intuïtiva per a nens i nenes de 6 a 12 anys, que ajuda els metres a fomentar la lectura a l’aula només amb un clic.

Com funciona?

L’alumne llegeix un llibre. De la biblioteca escolar, la biblioteca del barri, un regal de Sant Jordi, una lectura obligatòria.... Quan acaba, entra a ximixesca.com amb el seu codi d’accés personal per respondre el qüestionari del llibre que s’ha llegit. Si respon bé, obté punts lectors.

Amb un clic, el mestre o la mestra pot entrar amb seu codi d'accés al web per supervisar l'activitat lectora de tots els teus alumnes: què i com llegeixen.

>Per als nens i nenes, Xim i Xesca és un joc que els anima a llegir posant atenció en allò que llegeixen: a gaudir de la lectura i una motivació per agafar un altre llibre.

> Per als mestres, Xim i Xesca és l’eina per fomentar la lectura entre els seus alumnes i per detectar des del principi possibles problemes de comprensió per poder-hi posar remei.

>Per als pares, Xim i Xesca és un suport per acompanyar els seus fills i filles en el procés de fer-se lectors. Podran veure els seus progressos, compartir l’emoció dels llibres que llegeixen i orientar-los a l’hora de trobar nous llibres que els animin a voler llegir.

A Xim i Xesca hi ha qüestionaris de llibres de literatura infantil i juvenil de moltes editorials. En català, castellà i anglès.

El gust per la lectura no es pot imposar però sí es pot transmetre l’entusiasme per llegir. Com més s’involucri el mestre, més llegiran els nens, perquè la lectura és un acte individual que s’ha de fomentar a nivell col·lectiu.

Amb Xim i Xesca els nens i les nenes troben en els llibres un recurs voluntari d’entreteniment, de consulta i d’estudi, i acabaran l'educació primària llegint per interès, per curiositat i per gust.

Data última actualització : 13 08 2019 | © EM Projectes Didàctics SL. Tots els drets reservats | Disseny moondog comunication